Saveti života, Tetka Saveta

Tetka Saveta


Dobar dan dragi moji! Dobrodošli na moj blog 😊

Tu sam da Vam pomognem svojim savetima u vezi zdravlja, posla, ljubavi, seksa, cveća… i šta god da vas interesuje 🙂 Što ne znam, saznaću, a ni jedan savet nećete dobiti ako nije proveren na mom licnom primeru ili da ja nisam sigurna u to!

Rođena sam ’62.godine, u braku od ’82.godine, imam dvoje dece (’83. i ’86 godište) živa i zdrava, dobro vaspitana, pozavršavali fakultete, jedno oženjeno, a ovo drugo putuje svetom.

Zvanična titula mi je profesor biologije, ali se tim polsom nikad nisam bavila, osim u slučaju moje dece i ostalima kojima je moje znanje bilo potrebno.

Moja druga ljubav je psihologija, kojom se bavim iz srednjoškolskih dana, a koliko sam seminara završila iz te oblasti i koliko sertifikata imam, više ne znam ni sama, počev od Silva metod, Reikija pa na dalje.

Završila sam gimnaziju, odsek tehnicar za genetiku, dok sam studirala biologiju  prekvalifikovala sam se za konfekcionara da bih mogla da se izdržavam. U trenutku kad sam shvatila da moram malo da usporim završila sam kurs za masera, koji sam više puta nadograđivala, zatim sam poslom otišla u vode negovateljica, gde sam završila školu za medicinske sestre I negovateljice, a kurs za fotografa sam završila iz zadovoljstva, imam još završenih kurseva ali se upravo setih da je bitno ono što imam u glavi a ne na papiru. Trenutno idem u Net školu,  da naučim nešto novo i nadogradim svoje znanje koje imam o kompijuterima i internetu!

Heklam, pletem, sijem, radim majstorije po kuci, kažu dobra sam kuvarica, majka i žena, valjda ne lazu 🙂

Sada se verovatno pitate da li ima da nešto što ne znam? Ima. Zato učim svakog dana, iz knjiga, interneta i od ljudi raznih životnih dobi.

Toliko od mene za danas, ljubi Vas Tetka Saveta 🙂

 

translation by degaja

Tetka Saveta (October, 6, 2011)

Good morning my dear, I am Agony Aunt  aka Tetka Saveta

I’m here to help you with my advice about health, work, love, sex, flowers … and whatever your interest is. 🙂 What I do not know, I’ll find out, and no one will get an advice untill it was proven on my own instance, or that I’m not sure of that!

I have fifty years, marital relationship complicated, two children (28 and 25) who are alive and well, educated (colleges), polite, one hopefully married soon, and the other one plans to travel the world for a while, then to marry also. 🙂

I am a professor of biology, which I has never practiced, except in the treatment of my children and others to whom my knowledge was necessary, teas, alternative medicine and so on.

My second love is psychology, which I’m practicing from high school, and how many seminars I finished in this field and how many certificates I have, I do not know, starting from SILVAMETHOD, and so on, so that I’m good in this field!

I finished gymnasium, department of genetics and I’m also confection technician, masseur, nurse, photographer … I have more diplomas but I’m lazy to find them all. What matters is what I have in my head! Now I’m attending a free Internet school, why not to learn something and upgrade my knowledge about computers and Internet. I am also doing crochet, sewing, masterful jobs. They say I am a good cook, mother and wife – I guess they do not lie? 🙂

I know you’re wondering whether there is something that I does not know – yes there is, that is why I learn every day from books, from other people of different ages. My friends call me “multipractic”. So if I have this knowledge and information why shouldn’t share it with you. It could be helpful for someone. What helps cannot hurt, as Lale Gutovic says.

That’s all from me for today. Kissing you all – your Advice Aunt. 🙂

Advertisements

2 мишљења на “Tetka Saveta”

  1. Zdravo Suzana, želim da ti kažem da su tvoja pisanja, kao i ona koja si prenela od drugih, a naročito tvoja iskustva zaista vredna pažnje, čitanja i proučavanja. Drago mi je što si svrnula na moju stranicu, jer si mi time pružila mogućnost da dođem kod tebe u goste i da te malo upoznam. 🙂 Svako dobro!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s