Životna psihologija

Mali priručnik sreće…………


Sreca

Mali priručnik sreće-ILuvatar Bg 🙂

sa statusa

Mile Nikolovski

Tetka Saveta deli samo dobre stavri 🙂

1. Zar ne misliš da je kranje vreme da PRESTANEŠ da se osećaš loše zbog toga kako se drugi ponašaju prema tebi ,već da počneš da se osećaš dobro zbog onoga što si TI.

2. Zar ne misliš da je vreme da postaneš SVETLOST SVOG SOPSTVENOG ŽIVOTA, umesto što u drugima tražiš tu svetlost.Nju ti niko ne može dati ona je u TEBI, ona si Ti.

3. Zar iko može da ti pokloni LJUBAV… Ili je ljubav u TEBI?Ako postaneš ljubav, ona će ti uvek doći u svakom obliku i na svaki način.

4. STRPLJENJEM dolazi do ISTINSKE PROMENE.Zato nemoj žuriti prema cilju.Dopusti da cilj dođe tebi i shvatićeš da nigde i nisi morao da kreneš sve je već bilo tu, satkano LJubavlju u Tvom Biću.Put ne postoji,TI si PUT, samo ga ugledaj u Svakom Pokretu Svoga Bića.

5. Svesnost nije neki uzvišeni cilj.To je prirodno stanje tvoga bića.Ona je poredak stvari iznad vremena i prostora koja znači Sada i Ovde.Ona znači,JA JESAM- SADA i OVDE, potpun onakav kakav jesam.A ko si ti? Ako kažeš da si tvoj um onda si u zabludi, jer um je naučen od strane svih iskustava koje nam dolaze iz spoljašnjeg sveta.A ako nisi um onda ko si ti?

6. Živi ZA DANAS kao da sutra ne postoji.Sutra je sada, samo sutra, nije čak ni budućnost već samo proračun tvog uma o mogućim scenarijima.Ako želiš da ti se nešto ostvari budi otvoren ka želji ali ne služi joj, jer u tom procesu izgubio si svoj mir a dobio zadovoljenje .NE postostoji Zadovoljenje van onoga koje ti donosi Sopstveni Mir i Sreću.

7. Budi ZAHVALAN svakom danu šta god ti se u njemu dogodilo lepo ili ružno jer nivo tvoje zahvalnosti je zapravo nivo ljubavi i svesnosti koje imaš prema celini a samim time prema Jednom.Šta god da ti se dogodi budi svestan da ništa nije toliko veliko, lepo ili ružno sa čime ti ne možeš da izađeš na kraj.Za tebe nije ništa niti lepo niti ružno sve je to dobro , sve je BOG.

8. Doživi lepotu bez mnogo razmišljanja o njoj.Kada vidiš cvet, uživaj u njemu celim bićem ,ne komentariši ga,budi Jedno sa NJime.Ono što komentariše lepotu udaljava te od nje.Pusti samo neka bude sve onakvo kakvo JESTE,dopusti da zahvalnost koja se tada budi obaspe tvoju bit.

9. Probaj nešto danas: Zatvori oči,gde god da si,polako udahni vazduh punim plućima ali tako da ga osetiš, budi ga svestan kako nežno ulazi u tebe.Zatim izdahni isto tako polako i sa pažnjom da osetiš izdah.Uradi ovo nekoliko puta i videćeš jedan fenomen.Imaćeš OSMEH na licu.Svesno ili ne,mali ili velik nebitno je -ali ćeš ga imati. Osmeh znači da si osetio ljubav,jer LJUBAV je RADOST,a radost i ljubav je način na koji razgovaraš sa Postojanjem,sa Bogom.Konekcija je ostvarena,uživaj i osetiti,molitva je uslišena,Bog se smeši TEBI…
♥ ♥ ♥ 🙂 🙂 🙂

meda

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s