Saveti života

Pravi saveti ………………………


I veza može ponekad da se „razboli“. Kako je na vreme izlečiti?

 

1. Flertuje s drugim devojkama

Kada dečko često gleda prema drugim devojkama i osmehuje se, to stvarno može ići na živce. Ali, nije problem ako su samo živci u pitanju jer sa vremenom ćete početi da se osećate zanemareno. Ironično, baš taj osećaj zanemarenosti tera vašeg dečka da potraži pažnju negde drugde. Poklonite mu nešto pažnje i opet će biti samo vaš.

2. Neuredan je za poludeti

Neboderi od knjiga, planine na krevetu, tragovi cunamija u ormanu… Dobra vest! Niste sami jer se 80% žena žali na neurednog partnera. Loša vest je da nećete moći popraviti dečka, ali možete promeniti svoj stav. Dakle, gledajte na tu neurednost kao na malu slabost i bolje se skoncentrišite na njegovu jaku stranu. Recimo to što može popraviti sto ili krevet kada škripi.

3. On je vaša 100% suprotnost

Možda i ima nešto u tome da se razlike privlače, ali naučno je dokazano i to da što su partneri različitiji, to je veća opasnost da će doći do konflikta. Recimo, dečku koji ode ranije s žurke i ostavi nas same često volimo da prebacimo nedostatak empatije, nedruštvenost i da ga proglasimo partibrejkerom, ali činjenica je da je dečko samo introvertan. Pssst! Ko prihvati karakterne razlike, može izbeći 80% svih svađa.

4. Verbalni cunami

Kad god izrazite neko mišljenje koje se razlikuje od njegovog, izbije sukob. Ali, znate li se vi uopšte svađati? Naime, ako dečko potiče iz porodice u kojoj se o svemu raspravljalo na sav glas, dok vi nikada niste podigli glas i sve ste trpali ispod stolnjaka i napuštali prostoriju dok se ostali ne smire, činjenica je da se vi svađate na različitim jezicima. Postanite privatni detektiv, shvatite njegovu šemu i posvađajte se na istom jeziku.

5. Zvocanje i gunđanje

Najbrži način da ubijete vezu je taj da se oberučke bacite u ljubavnu avanturu. Ali, to isto možete postići i tako što ćete partnera mučiti dugo i polako – konstantnim zvocanjem. Ne znamo samo otkud ta ideja da ćemo neprestanim prigovaranjem nesavršenog partnera uspeti pretvoriti u više biće. Verovatnije je da ćete ga pretvoriti u mrguda koji se ne oseća voljenim i reži na vas k’o besan pas. To ne znači da probleme ne smete spomenuti. Umesto toga, primenite meru 5:1. Dakle, pet pohvala na jednu kritiku. I ne zaboravite humor.

6. Brojite ko više ulaže

Kod čijih ćemo roditelja za Božić? Ko ove godine bira gde ćemo na godišnji? Pitanje je vremena kada ćemo početi da brojimo ko je šta uradio. Hm, neko vam je sigurno prodao veliku šarenu laž da je 50:50 idealano jer istraživanja su pokazala da su parovi koji sve živo nastoje da podele filigranskom preciznošću mnogo nesrećniji od onih koji to ne čine. Dakle, umesto da većinu vremena provedete u poređenju ko je uradio koliko, podelite poslove prema afinitetima. U prevodu, on kuva, vi kupujete. A što se tiče izbora godišnjeg, neka jednom bira on, a drugi put vi. Pošteno!

7. Policijski čas

Ispitivanje kako ćete parkirati ili sto ljubomornih pitanja s kim ste bili na večeri zaista iscrpljuju. Kako svesti kontrolu na što manju meru? Umesto da smišljate perfidne metode kontrole partnera bez njegovog znanja, postavljanje konca na vrata i slično, istražite šta se krije iza te paranoje – strah da će vas izgubiti ili nesigurnost za život dok ste vi za volanom. A onda pustite sve konce iz ruku i uživajte…

8. Hladan je

Auto se pokvario, kada procurila, a niko vam nije rekao da je i ljubav kvarljiva roba. Samo polako. To što vaša svakodnevica nimalo ne odgovara slici iz romantičnih filmova, ne znači da je morate otpisati kao robu kojoj je istekao rok. Pronađite vremena za nežnost, zagrlite partnera, bilo da ste u redu na blagajni ili čekate na parkingu. Ok, dok vam policajac naplaćuje kaznu, ipak se suzdržite od razmene poljubaca.

9. Uzima vas zdravo za gotovo

Skuvali ste super ručak, a ono tajac da se tišina može seći nožem. Ono što ste na početku veze radili pro bono, postao je najveći kamen spoticanja. Štaviše, čak biste tužili svog dečka za zanemarivanje. Šta da radite? Ništa, popričajte malo sami sa sobom. I to na glas. Posle ukusnog ručka recite: „Hej, pa ovo je bilo super! Draga, ručak je bio odličan. Hvala ti. Odužiću ti se večeras.“ Deluje. Provereno.

10. Sitne, ali iritantne navike

Pitanje je trenutka kada ćete se naći za stolom i shvatiti da više ne možete podneti način na koji vaš dragi srče supu ili mljacka dok jede glavno jelo. Naravno, da on to ne radi namerno, smirite se. Verovatno toga nije ni svestan. Dakle, pokušajte da ga prijateljski upozorite na tu gadnu naviku. U većini slučajeva pomaže jer niko namerno ne želi biti neukusno i naporno društvo. Ali, čak i da ne pomogne, pokušajte vizualizirati koliko će vam ta gadna navika nedostajati ako zbog nje napustite partnera. I naučite da je volite, savetuje Cosmopolitan.

Malo razmislite, ljubi vas vasa tetka Saveta 🙂

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s