Čorba od karfiola i šngarepe


Sastojci:

300 gr. karfiola

3    šangarepe

1     kašika ulja

2    kašike pavlake

so, struk pešunovog lista

Priprema:

Oprati karfiol i šangarepu. Karfiol isitnimo na cvetiće, a koren karfiola isitnimo. Šangarepu izrendamo na krupno. Dinstamo povrće na na ulju, sa jednom šoljom vode. ( uvek se dinsta na tihoj vatri tj. umerenoj temperaturi).Kada povće omekša, nalijemo vode i još malo kuvamo da se lepo skuva. kada je povrće meko, umešao pavlaku, ali u mlaku čorbu, da ne bi se pavlaka zgrudvala, i dodamo sitno seckanog peršuna.

( ja obično umutim jaje i pavlaku, i lagano dodajem čorbi, a ako baš preterujem, spustim jedno jaje onako da se skuva, samo ga razbijem u čorbi), ovo ne preporučujem da odmah koriste oni koji se prilagođavaju ishrani posle terapije, kasnije kada im se organizam navikne može da koriste.Prvi deo čorbe može da konzumiraju, ali nagoveštavam lagano, kašiku po kašiku!

Vaša tetka Saveta🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: