Moka torta


Patišpanj – potrebno je:

9 jaja

9 kašike šećera

9 kašike mlevenih oraha

7 kašike brašna

2 štangle strugane čokolade

Priprema:

Umutiti posebno belanke, dobro da sneg bude čvrst, dodati 9 kašika šećera, i to dobro umutiti , zatim dodati žumanke, sve vreme se muti i ne prestje se dok se ne dobije homogena masa od svih sastojaka, dodati orahe, brašno i čokoladu.

Od dobijene mase ispeći patišpanj u šerpi (🙂 plava šerpa🙂 , tako piše u recptu ), peći na 180-200 stepeni.

Fil:

250 grama mlevenih oraha

malo mleka

250gr. putera

250gr. šećera u prahu

4-5 vanilin šećera

Priprema fila:

Orahe popariš sa malo mleka. Posebno dobro umutiš puter i šećer u prahu i vanilin šećer, zatim kašiku po kašiku, dodaješ poparene orahe i masu napraviš da bude homogene, lepo ujednačena.

Patišpanj isečeš da dobiješ tri korice i filuješ ih. I završnicu torte izmažeš sa istim filom, odozgo i sa strane. Zatim označiš tortu odozgo kao četvrtine, pa dve četvrtine pospeš sa mlevenim orasima, kao i okolo torte, a druge dve četvrtine rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama

Sada postoje puno više načina ukrašavanja i svako neka se prepusti svojo mašti, ovo je iz Desine sveske🙂

Tetka Saveta🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: