Medena pita


Sastojci  za korice :

200gr. šećera

50 gr. mastimedena-pita

2 jaja

2 kašike meda

500 gr.  brašna

1 kašika bikarbone sode

Sastojci za fil:

1/2 litra mleka

2 pudinga od čokolade

250 gr margarina

250 gr. šećera u prahu

2 štangle čokolade od 200g.

Glazura:

200 gr. čokolade i malo ulja

Priprema :

Korice: u šerpu staviti, šećer, mast, jaja i med, to rastopiti i dodati ostale sastojke i od toga napraviti 4 korice.

Znači zamesiti i odvojiti 4 jufke. Svaku jufku razvući koliko možete na stolu, a zatim pleh od šporeta, okrenuti naopako i zagrejati u rerni. Zatim ga izvaditi i na njemu staviti razvučenu koru i ostatak razvlačiti direkno na pleh, jer će te jedino tako da dobijete veličinu pleha. Nije moguće tu veličinu razviti na stolu, a da korica ostane cela. ( to je glavna caka ). Zatim peći na 180 stepeni.

Korice su krute.

Fil: U mleku skuvati 2 pudinga, zatim umutiti margarin sa šećerom u prahu, i kada je to dobro umućeno dodavati, kašiku po kašiku pudinga, i mutiti. U homogenu masu dodati rastopljenu čokoladu, sve dobro sjediniti..

Kolač treba da otstoji dan, eventualno dva da bi se korice opustile, ali se onda topi u ustima🙂

Preporuke uvek pravite dve ture, jer nikada je nije dosta🙂

Ljubi vas tetka Saveta🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: