Saveti života

Prolećno čišćenje ljubavne veze


Osam načina prolećnog čišćenja Vaše vezetimthumb.php

Da li postoji prašina i paučina u Vašoj vezi kako je očistiti? Evo kako…

Čistili sam puno plakara u poslednje vreme i preturali po starim kutijama u podrumu. Nije li sraman prizor svega što nakupimo tokom godina? Nađu se tu sam stare slušalice čak iz 80-ih godina, majice sa leptir rukavima i mnoge druge bespotrebne stare stvari! Proleće je idealno vreme da organizujemo svoje živote – uklanjanje starih stvari, dovođenje u red i pokušaji da naše okruženje učinimo prijatnijim. Osećam se kao da mnogo više imamo kontrolu nad svojim životom kada su stvari oko nas na mestu.

Gde u našoj vezi možemo iskoristiti prolećno čišćenje? Evo nekoliko ideja da prolećno očistite vezu:

1. Raščistimo vazduh.

Da li ima nekih razgovora koje ste izbegavali ili je došlo do prepirki nekoliko puta? Zakažite vreme za otvoren razgovor. Rasvetlite pitanja i nedoumice koje su problematične, kao na primer finansijsko opterećenje.

2. Napravite mesta za nova iskustva.

Smirajte svoje dnevne obaveze. Možda je potrebno da oslobodite jedno veče nedeljno kao par ili porodica?

3. Ako Vam se nagomilavala ozlojeđenost, vreme je da je isprašite i isterate stare rane.

Recite svom partner da želite da pređete preko takvih stvari, ali da bi ste hteli da podelite svoja osećanja o tome zašto su Vas ovi slučajevi povredili. Dozvolite sebi nešto vremena da vidite da se Vaš partner drugačije ponaša danas. Dajte svom parnteru priliku da se izvini i ispravi stvari. Zatim mu OPROSTITE i NASTAVITE DALJE. Dok je važno da kažete šta Vas boli, morate biti voljni da to spominjete jednom kad ste sve razrešili oko toga. Smatrajte to starim prtljagom i odvucite ga dalje. Počnite da gradite odnos od nule, a ne na starim razmiricama.

4. Da li postoji paučina oko bračnog kreveta?mojpartner

Preduzmite potrebne korake da se ponovo povežete i očistite ih. Započnite sa razgovorom oko toga kako ste došli do ove situacije (bez uprtih prstiju) i o tome šta bi Vam pomoglo da se osećate intimnije sa svojim partnerom. Ako ne možete sami da ostvarite napredak, potražite pomoć. Seksualna intimnost je bitna za osveženje braka.

5. Razmislite o začinjavanju svog izgleda.

Da li je prošlo neko vreme od kako ste očistili plakare ili izbacili svu odeću koja se ne slaže više sa Vašim stilom ili stare trenerke? Razmotrite promenu svoje frizure, šminke ili odeće ako je dotrajala ili neuredna. Spakujte svoje flanel pidžame za sledeću zimu. Spremajte i jedite zdravu hranu koja Vam daje  energij, a ne da Vam se spava posle jela. Uživajte u samopouzdanju koje donosite novi Vi.

6. Očistite i uredite prostorije u koijma provodite najviše vremena.

Uz prolećno raščišćavnje, bukvalno čišćenje misli i duha može Vašoj porodici podići nivo energije. Neka nered u Vašoj spavaćoj sobi bude na minimum, a TV ostavite u drugoj sobi. Nađite strategije i vremena za rešavanje dnevnog nereda, kao što je pošta i školski zadaci.

7. Proverite ukaljana prijateljstva.

Ako negativna prijateljstva ili porodični stresovi utiču na nesklad  Vašoj vezi, „oribajte“ ih. Budite udruženi kao par i postavite granice gde treba. Svi Vaši prijatelji bi trebalo da podrže Vašu vezu, u suprotnom možda i nisu prijatelji za kakve ih smatrate. Porodični sporovi: izvinite se onima kojima treba da se izvinite i održavajte dobre porodične odnose kad možete. Ovo će Vam uštedeti puno vremena i stresa u vezi.

8. Nastavite da održavate.

Kao što ne možemo da očistimo naše domove jednom na proleće, a zatim zaboravimo na to (uh, kako bismo voleli da to potraje makar nedelju dana), moramo raditi na održavanju naše veze svežom. Nađite nešto novo i uzbudljivo da radite ovog meseca, i zabeležite na kalendaru. I ponavljajte ove korake po potrebi.

Generalno čišćenje je nužno potrebno 🙂 ljubi vas vaša tetka Saveta 🙂

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s