Saveti života

Promena je bitna


Orao ima najduži životni vek među pticama.427038_339896139388206_100001034681754_1051400_1213385450_a
Može da živi čak 70 godina. Međutim, kako bi doživio tu dob, on mora da donese tešku odluku.
Kad napuni 40. njegove duge i elastične kandže ne mogu više da love plijen koji mu služi za hranu. Njegov dug i oštar kljun postaje savijen. Njegova stara i teška krila, zbog zbijenih pera, zapinju za grudi, što mu onemogućava let.
Tako orlu ostaju samo dvije mogućnosti: umrijeti, ili proći kroz bolan proces promjena koji traje 150 dana. Taj proces od orla zahtjeva da odleti na vrh planine i sjedne u gnjezdo. Tu orao kljuca svojim kljunom o kamen sve dok kljun ne otpadne. Nakon što kljun otpadne, orao čeka da novi kljun naraste, 20726670404b6a0dc0a4a66212132625_orignakon čega novim kljunom iskljuca stare kandže. Kad narastu nove kandže, orao počinje da kljuca svoja otežala stara pera. I tako nakon pet meseci, orao poljeće u let ponovnog rađanja i još živi 30 godina.

Zašto je potrebna promena? Mnogo puta, kako bismo preživjeli, moramo da započnemo proces promjena. Ponekad moramo da se rješimo starih sjećanja, navika i ostalih običaja iz prošlosti. Jedino oslobođeni bremena prošlosti možemo iskoristiti vrijeme sadašnjosti.

Budite kao orao, ne predajte se i ne posustajte nikada, bez obzira na okolnosti!

Nemoj te imati stah od promen , ljubi vas vaša tetka Saveta 🙂Strah-od-promena

Advertisements

4 мишљења на “Promena je bitna”

    1. Iskreno ne znam, ostaje mi da se dobro izinformišem, pa da objavim!Bice sigurno ili potvrđeno ili demant, ali kao i sve kod mene potrajaće jer imam mnogo obaveza, a za to mi treba vreme , koje mi je trenutno luksuz. 🙂 U svakom slučaju ovo je namenjeno onima koji bi da ostanu u pubertetu, da drugi brinu o njima ceo život! Sticajem okolnosti, srećem se u svom poslu sa takvima, i ova priča mi se učinila zgodnom da ih trgnem da razmisla i potrude se. Napravila sam grešku što nisam proverila činjenice, da se ovo ne bi kosilo sa bajkom 😦 Mada i iz bajki može mnogo da se nuči 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s