Saveti života

Dama


Šta čini jednu damu? 313496_428679343888179_548115019_n

“Titula” dame je nešto što se svakako zaslužuje. Ona je dostojanstvena, jaka i oprezna, ma šta radila.

Biti jedna dama podrazumeva i jedan potpuno drugačiji način života.

Šta je to što treba da je odlikuje?

Ne, to nisu samo maniri, već čitav niz sitnica koje se slažu jedna do druge kao kockice. Ona, pre svega, mora da bude negovana žena, koja je svesna sebe i svojih kvaliteta, ali i svojih nedostataka koje bi trebalo da nastoji da pokrije. Niko nije rekao da je biti dama lako, ali uz malo volje, truda i jake želje, postići ćete željeni rezultat.

Ovom prilikom, mi vam predstavljamo jednu damu od glave do pete. Što se tiče fizičkih osobina, ona ne mora biti bez mane, savršene linije, lutkastog izgleda. Ona samo mora da drži do sebe, i to isključivo zbog sebe.

Njena kosa ne mora uvek biti savršeno isfenirana ili pak ispeglana, već uredna. Njen ten ne mora biti besprekoran, što i nije moguće, ali njeno lice mora biti negovano. Ona sebi ne može da dozvoli da joj ruke budu grube.

Zubi moraju biti zdravi i čisti. Jednostavno, ona mora da oformi navike tako da se posveti nezi, pre svega zarad svog zdravlja, a tek onda zarad imidža.

Što se tiče odeće, mora postojati balans i svesnost o svom izgledu i o tome šta bi vašem telu odgovaralo, a šta ne. Šminka preko dana nije isto što i šminka za izlazak, i ona to zna.

Drugi deo, koji nije ništa manje važan od prvog, jeste njeno ponašanje i njeni maniri. Ovde je, pak, najvažnije da sve što ona radi, radi hladne glave, pažljivo i skoncentrisano.

“Izgledaj kao dama, razmišljaj kao muškarac” jedno je od pravila.

Dakle, budite svestrane i pokažite da možete i one najteže stvari da uradite same, da ste žene za 22. vek, samostalne, stabilne i jake. Niste ništa manje sposobne od suprotnog pola, vi možete, znate, umete.

Posle toga, ide upornost, ona je ključ svega. Pravite svoja pravila i igrajte po njima, ali kada ih napišete, onda ih poštujte uvek.

Zatim, optimizam neka vam bude prioritet. Nije teško, smejte se više, i neka vaša čaša uvek bude do pola puna. Ne zamarajte glavu sitnicama, život je previše kratak za to. 1505290_10151771614411431_1347357720_n

Osmeh + Ljubaznost + Lepa reč = Dobitna kombinacija.

Glava neka vam uvek bude visoko, ali ne i nos. Može se desiti da udarite o zid brže nego što ste očekivale. Dama treba da bude iskrena, ali ne i ohola ili gruba, tanka je linija između, a to se ne sme brkati.

Ona treba da hrani svoj um, dakle, i pored sve tehnologije koju nam današnjica pruža, zadržite i čar dobre knjige i šolje čaja. Budite informisane, ali ne i “Gospođica koja sve zna”, hranite svoj um u svim prilikama.

Budite prizemne, ne letite, budite svesne sebe, ali nerazmetljive. Skromnost nije precenjena, i još uvek se kandiduje kao jedna od najvećih vrlina.

Pazite na izražavanje, i gledajte da vam jezik nikada ne bude brži od pameti, jer se vaše reči uvek vagaju, kao i način na koji ih izgovarate. Psovke su, naravno, strogo zabranjene.

Stil je odlikovan elegancijom i dostojanstvom, a ne vulgarnošću i prostaklukom Dama nikad ne sudi ljudima koje ne poznaje, nema predrasude i ne etiketira. Komplimente uvek prihvata sa osmehom, i ne sme nipošto biti drska i otresita.

Ona jednostavno treba biti prijatna, srdačna i žena koja privlači poglede, a da se i ne trudi! “Posadite svoju baštu, i sami ulepšajte svoju dušu. Nemojte čekati da Vam neko drugi donese cveće.”

Post by Sanja Martinov1472871_556087974468357_1292718908_n

Vaša tetka Saveta 🙂

Advertisements

2 мишљења на “Dama”

 1. „Za atraktivne usne, govorite ljubazne riječi.
  Za lijepe oči, gledajte dobro u ljudima.
  Za vitku figuru, dijelite hranu sa siromašnima.
  Za lijepu kosu, neka vam dijete prolazi prstima kroz nju.
  Za lijepo držanje, hodajte sa spoznajom da nikada niste sami.“

  Audrey Hepburn

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s