Saveti života

Zašto ne funkcioniše postavljenje ciljeva


Ponekada različite tehnike koje koriste afirmacije i vizualizacije deluju fantastično a nekada efekti izostaju.

Moje istraživanje moći ljudskog uma, veze uma i tela, naše realnosti i naših dostignuća traje više od dve decenije i dešava se da naiđem na osobe kojima povremeno ne polazi za rukom da nešto postignu afirmacijama i vizualizacijom a to i dalje pokušavaju. Vrlo je bitno napraviti razliku između fokusa na pozitivnost i afirmacije jer su to dva potpuno različita pojma. Gde je usmeren naš fokus, usmerena je naša energija uma koji ima mnogo veću moć nego što smo toga svesni.

Svi znamo da kada imamo dve biljke, jednu ukrasnu i drugu koja je korov, ona koju pazimo, zalivamo, obraćamo pažnju na nju će biti sve bolja i snažnija, a druga će postajati sve kržljavija. Isto je i sa fokusom naših misli. Često se treba zapitati da li misao koju trenutno imam treba podržavati energetski, da li mi koristi da je negujem i da je jačam. Ako uvidite to da fokus vaših misli ne neguje ono što želite da postignete, menjajte fokus što pre. Fokus na negativne misli ima svoje razloge i korene na nivou podsvesti.1524741_208527222664648_500831300_n

Da bismo ovo bolje objasnili, moramo zaći malo dublje u ovu temu, na temu funkcije podsvesti i korene nastanka naših programa koji su zabeleženi na nivou podsvesti.

Programi podsvesti bivaju formirani kroz sopstvena iskustva, iskustva drugih koje posmatramo i reči naših autoriteta. To je tako bez obzira na to u kojoj dimenziji su nastali. U svemu tome postoje i uticaji drugih nivoa, kao na primer uticaj energije predaka koju zovemo naslednim faktorom, uticaj prenatalnog i natalnog perioda, kao i nekih drugih nivoa i dimenzija. Najveći broj naših ograničenja nastane kroz prethodno navedene načine. A svrha ovih programa je očuvanje opstanka našeg bića u ovom svetu.

Ti programi deluju na formiranje naših sistema vrednovanja, našeg doživljaja sveta oko sebe kao i doživljaja sebe i drugih oko nas. I sve je to lepo dok su nastala uverenja korisna i u skladu sa onim što želimo na svesnom nivou. Problem nastaje kada mi želimo jedno na svesnom nivou, a podsvest ima potpuno drugačiji program. Program podsvesti je kao snimljena traka. Da li možete na nasnimljenoj traci koja priča promeniti tekst time što ćete pričati? Da li ste ikada sebi rekli „Ja to mogu“, a glasić u vama kaže, „nisam baš sigurna/siguran“, „nema šanse“? Da li ste možda probali „Svakim danom u svakom pogledu, ja sam sve…“, da bi odmah iza toga čuli glasić sumnje ili glasniji glas koji se buni i kaže „Ma, šta pričaš, znaš da to nije tačno?“

https://tetkasaveta.wordpress.com/silva-metod/knjige-iz-programa-hose-silve-silva-metod/

Pa kada nešto ne razumete, ako ili ako vam to ne uspeva, konsultujte se sa tetka Savetom 🙂

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s