Saveti života

Da li ste spremni za vaseljnu?


cakre

Čovek zna da je spreman da radi na volji onog trenutka kada se koncentracija spontano pojavi .

Čim primetimo da možemo bilo koju stvar da radimo mnogo duže i pribraniji nego pre – sigurni smo da je došao pravi trenutak .
Unutrašnja rascepkanost se smanjuje povećanom svesnošću , i to nas dovodi do koncentracije koja ustostručuje mogućnosti . Tek tada je rad na volji plodonosan i bezopasan .

Čovek može da radi na koncentraciji ako se ona pojavi . Ako do jednouserenosti ne dođe razumevanjem , homogenizacijom psihe , kontinuitetom svesnosti , onda čovek ništa ne može da uradi – jer koncentracije nema !

Forsirati um da boravi samo u jednoj tački je akt nasilja nad sobom .
Bolnice su pune mladih ljudi koji su bili neustrašivi , ali neuki . Ljudska psiha je izuzetno fin aparat , i sa njom mora da se rukuje apsolutno pažljivo . Samostalni duhovni eksperimenti – bez učitelja – su prečica do ludila .
Sećam se jednog divnog mladića koji mi je došao sa pričom da je spreman da probudi kundalini Šakti .

Potantri kundalini Šakti je energija nesvesnog koja je strahovito snažna .

Osvijestiti je , to znači postati probuđen . Saslušala sam njegovu ispovest – šta je radio , na koji način , koliko dugo – i kad je završio priču , ja sam mu rekla , na prijateljski način , jasnim glasom :glava
“ Ti si obična budala . “ Čovek je , istog trenutka , pocrveni od besa .
“ Nisi u stanju “ , dodala sam , “ da izdržiš ni običnu ljudsku reč , a misliš da si sposoban da izdržiš erupciju kosmičke energije tj vaseljne . “
Posle nekoliko godina saznala sam da je hospitalizovan . Zaista mi je žao što je na najgori mogući način saznao da ga nisam lagala.

1270741320_86729975_1-Holistic-relaxation-massage-Salthill-1270741320

idealno rešenje možete naći na ovom linku:

http://masazatijana.wordpress.com/2013/06/05/umece-zivljenja-uz/

 

Postoje laže kojima se zavravamo, misliš da ne 🙂 pa razmisli nada svakom od ovih 🙂

Volela bih da mogu uraditi _______ , ali ne mogu .
“ Ne mogu “ po pravilu znači “ ne želim “ i zapravo nam samo omogućava da se pretvaramo da nije naša odgovornost što nešto ne želimo uraditi . Umesto “ ne mogu “ trebali bismo makar reći “ ne želim to “ jer tako osećamo da to možemo uraditi , kada odlučimo .
Zaslužujem ovaj slatkiš … Trebaju mi te crne cipele …
Isto se odnosi i na haljinu , na jaknu , na mobilni telefon … Svrha ovih laži je da nam omoguće da se privremeno sakrijemo od naših stvarnih osećanja . Problem se javlja kada se osećanje ugodnosti istroši jer tada se moramo suočiti definitivno sami sa sobom . Umesto da kažemo “ treba mi “ nešto , pokušajmo stvari nazvati pravim imenom i reći : “ želim to “ . Tako ćete osetiti veliko rasterećenje i veću slobodu .
100% sam u pravu
Ovo je jedna od najštetnijih laži , poznata i kao temeljna pristrasnost – odnosno ideja da su svi drugi pristrasni sem nas samih . Ubjeđenje da sve znate najbolje sprečava vas da uopšte saslušate dokaze koji vam govore da niste u pravu . Tako postajete osoba sa kojom se jako teško družiti .
Nemam snagu volje .
Svi mi imamo bar delimično snagu volje , ali je ona ograničenog dosega . Na primer , ne bismo trebali isti dan prestati pušiti , početi sa dijetom i spremati ispite jer će nas to istrošiti pa nećemo postići ništa od toga .
Nikad to neću preboleti .
Netačno , pod uslovom da sami sebi dozvolite da osetite neke negativne emocije i da verujete prirodi . Sve emocije imaju ograničen vek trajanja i kad – tad će se povući . Ako dozvolite sebi da se izborite sa negativnim emocijama koje su vas ‘ slomile ‘ za šest meseci ćete prevazići svoje stanje . Ako ne uspete , pomoć stručnjaka je sledeće najbolje rešenje .
Ja ne prosuđujem druge ljude .
Ne zavaravajte se , naravno da ih prosuđujete . Za manje od 1 sekunde svi mi donosimo sud o drugoj osobi . Po pravilu druge ljude prosuđujemo prema njihovoj toploti i stručnosti . Na primer , prema ljudima koje doživljavamo kao kompetentne ali hladne ( bogataši ) , često osećamo zavist i neprijateljstvo . Suština prosuđivanja je samo u tome da utvrdimo koliko se uklapamo u komunikaciji sa drugim ljudima .

Vodopad-Mrtvica-Visnje

Tetka Saveta 🙂

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s