Saveti života

Privući, zaraditi i sačuvati novac


novac_na_drvetu

Novac, novac i samo novac. Jeste da zvuči materijalno, ali kada ga nema, nema ni hleba, vode i onog osnovnog što je potrebno za život, a da ne pričamo za uživanje i tako dalje.

Da bi došli do njega potrebno je zadovoljiti razne principe. Ovde će biti nevedeni neki od njih, ali ima ih još puno. Postoji knjižica „USpešno donošenje odluke i postavljenje ciljeva“, mala knjiga ali mnogo znači. Čita se u jednom dahu i čini vam se da sve znate, ali nije tako. Ona se čita desetak puta i svaki put otkrijete nešto novo. Nju možete naći na sledećem linku, kao i još par knjiga koje vam mogu pomoći u ostavrivanju vaših želja u svim sverama života.

https://tetkasaveta.wordpress.com/silva-metod/knjige-iz-programa-hose-silve-silva-metod/

 

1. Princip želje

Važno je da znate za šta vam je novac potreban. Potrebno je da odredite koliko novca vam je potrebno na mesečnom ili godišnjem nivou, i u vezi s tim poželjno je da jasno zamislite kako bi izgledao vaš život u izobilju.

25

2. Princip cilja

Potrebno je da odredite svoje materijalne ciljeve čije je postizanje uslovljeno novcem. Istovremeno je potrebno da budete svesni i svojih dubljih ciljeva koji se tiču sopstvenog postojanja i smisla života. Ne smete da dozvolite da vam materijalni ciljevi budu prvenstveni, već je važno da svoje ciljeve birate u skladu sa potrebama svoje duše, a ne ega.

484025_4370085698249_1544806361_n

 

3. Princip odluke

Budite odlučni u svojoj nameri da osetite život u bogatstvu, jer je to najznačajniji korak koji mora da napravi svako ko želi da stupi na stazu materijalnog blagostanja.

odluke_resize

4. Princip misli

Jedan od osnovnih principa je da u svoj život privlačite ono o čemu najviše razmišljate. Ako imate strah od siromaštva, to znači da kod vas dominiraju misli o tome kako nećete imati novca, pa će vam se upravo to i desiti. S druge strane, ako verujete da ćete imati onoliko novca koliko vam je potrebno da zadovoljite sve svoje potrebe koje novac može da podmiri, onda ćete ga sigurno i privući u svoj život.

33

5. Princip osećanja

Isto kao što privlačite ono što mislite, tako privlačite i ono što osećate. Ako u vama dominiraju pozitivne emocije, dobre vibracije i osećaj radosti i sreće, nema sumnje da ćete u svoj život privlačiti sve ono što vam je potrebno.

26 1

6. Princip unapređenja sopstvenih sposobnosti

Koliko god da je bitno šta mislite i osećate, nećete mnogo postići ako izostaje poslednji korak – akcija. Zato je važno da ulažete u sebe i razvoj sopstvenih veština, talenata i potencijala, kao i da budete dovoljno kreativni da pronađete nove načine za zaradu.

https://masazatijana.wordpress.com/2014/02/18/obuka-masaze/   naučite nešto novo, ili se usavršite i zaradite.

ili ovako u vašoj sredini : https://zlatnodobakrusevac.wordpress.com/

Ima hiljadu načina ako hićete i hiljadu ne , ako nećete 🙂

7. Princip zahvalnosti

Zahvalnost je jedan od univerzalnih principa kojim privlačimo još više dobrog u svoj život. Uvek budite zahvalni za sve što imate, ali i za ono što nemate, jer je i to u skladu sa onim što vi jeste. Baš zato umesto da se žalite na to što nemate dovoljno novca, podsetite se da ga ipak imate u određenoj meri i budite za to zahvalni. Posmatrajte kako će se vaša finansijska situacija popravljati od trenutka kada se umesto na ono što nemate, fokusirate na ono što imate.

216837_1873415789103_1052407793_2166559_4959508_n1

Iz knjige „Energija novca – Reiki izobilja“Margarita Milenković ( uz neke moje komentare )

Na ovim linkovima možete videti kako možete sačuvati novac, ali ako ste UPORNI i DOSLEDNI

https://tetkasaveta.wordpress.com/2012/09/07/kako-prebroditi-novcanu-krizuna-osnovu-licnog-iskustva/

https://tetkasaveta.wordpress.com/2012/09/29/kako-prebroditi-novcanu-krizuna-osnovu-licnog-iskustva-nastavak/

 

Ljubi vas vaša tetka Saveta 🙂

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s