Saveti života

Centimetar i život


Ječe sam čula jednu priču i od tada mi centimetar ne izlazi iz glave, a verujem da neće ni vama kada ovo pročitate.

Sedimo za stolom , posle časa masaže i pijemo kafu. Tu je Angelina, žena od četrdesetpet godina, i kreće priču:

“ Bila sam pre par godina kod nekih rođaka i na tom gostovanju, naučila sam nešto što mi se urezalo u mozak, što kaže narod. Elem , jedan prijatelj kod koga su me odveli rođaci na kaficu, nije znao naš jezik, pa smo se sporazumevali rukama, nogama ali je tekao razgovor o filozofiji života. Taman da krenemo kada on reče, „moment“ i ode da traži nešto po fiokama. Preturao je nešto nekoliko minuta, već smo krenuli i baš nam bilo dosadno, ali je on insistirao da sačekamo. I eto ga nosi cetimetar koji mi koristimo u šnajderaju.

Rekoh štali će mu sada ovo? Kada on uze u ruke onaj centimetar, okrenu se ka meni i pita me , koliko imaš godina ? Rekoš četrdesetdve, on odmeri prstom četrdeset dva centimetra, kaže da budeš u top formi i zdrava, recimo do osmdesete i odmeri do osamdeset, i pokaza mi ono parče od tridesetosma centimetra, reče e toliko ti je ostalo pa ti sada vidi kako ćeš iskoristiti to što ti je ostalo. Zamisli me čovek baš. Iskreno nisam tako zamišljala život, ali gledajući taj centimetar baš mi nebeše prijatno. I sada kada vidim centimetar u fijoci , štrecnem se !

I meni kada sam juče čula tu priču, ceo dan danas mi se centimetar vrti po glavi, nebitno koliko mi je ostalo, u svakom slučaju manje nego što je prošlo ( 56 ), stavrno treba staviti prst na čelo i iskoristiti svaki sekund svoga života , uživati , smejati se, radi ono što voliš, družiti se sa onim skim voliš, pružiti sebi zadovoljstvo, jer je pitanje da li će nas sutra biti.

Planiram da centimetar nosim sa sobom kao upozorenje da se opet nezanesem i udovaljam drugima, a ne obratiti pažnju na prolaznost života i sebe.

Vaša tetka Saveta 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s