Saveti života

Karma i oprost


Vjerujte da će se ona prije ili kasnije pobrinuti za to.

Najbolja osveta je da se brinete za sebe.Pustite da se karma pobrine za druge, jer mogu da vas uvjerim da ćete se tako jednostavno usredsrediti na to da postanete bolja verzija sebe.

Naučite da opraštate ljudima koji se nisu brinuli o vama, naučite da dopustite da vas negativne emocije ili ljutnja natjeraju da radite nešto produktivnije, da tu vrstu energije zamijenite nečim što vam zaista dobro ide. Kao što je vježba, kreativni projekat ili jednostavno probajte nešto novo.

Ornament Beautiful Vector & Photo (Free Trial) | BigstockNajbolja osveta je ne zanimati se šta drugi ljudi misle, ne dozvolite da njihovi postupci utiču na vas, ne vidite sebe očima drugih, ne pokušavajte da impresionirate druge i shvatite da nisu superiorniji samo zato što imaju stvari koje vi nemate.

Postojite samo vi i jedino vi bi trebalo da budete dovoljni sami sebi i ljudima koji vas zaista vole. Vi ste jedinstveni i vi ćete biti projekat u kojem ćete biti zaglavljeni do kraja života. Uvijek ćete biti jedina osoba kvalifikovana za rad na tom projektu. Sami ste svoje remek-djelo i neće se svima svideti vaša umjetnosti ili je možda neće cijeniti onako kako vi očekujete, ali to vas nikada ne bi trebalo spriječiti da završite i usavršite to remek-djelo.

Najbolja osveta je učenje otpuštanja prije nego zamjeranja. Otpuštanje je zaista oslobađajuće i pokazuje da imate vjeru u Boga i univerzum. Ponekad kada se ne osjećamo dobro u sebi, držimo se stvari koja mogu sabotirati našu sreću ili emociju prema ljudima koji nas ne vole ili nas zaista cijene.

Otvori svoj um

​Ali kada naučite da otpuštite situacije ili ljude koji vam otežavaju život, to će značiti da ćete dostići zdrav nivo ljubavi, jer otpuštate i nastavljate dalje, čak i ako nemate rezervu, ne znate šta će se dalje dogoditi, ali nemate strah. Osjećate se kao da vas svemir brine o vama, sigurni ste u svoje vještine da započnete iznova ili pronađete nekoga boljeg. Naučili ste da budete snažni, hrabri i da se ne plašite onoga što ne znate. Znate da možete riješiti sve što vam padne na pamet.

Treba li baš svima sve oprostiti: Oprost ima veliku moć, ali ima i svoje  ali! | Edukativna stranicaNajbolja osveta je da volite sebe čak dok ne postanete osoba kakva želite da budete. Volite svoje nesavršeno biće. Učite na svojim greškama. Znate da te greške ne definišu ni vašu prošlost. Volite svoju svakodnevicu u usponima i padovima.

Znajte da onaj ko vas nije mogao voljeti bori se protiv svojih ličnih bitaka. Vjerujte da ste upravo tamo gdje trebate biti i usresredite se na izvlačenje najboljeg u životu koji vam je dat umjesto da ne volite sebe i da ne živite onako kako želite.

Najbolja osveta je naučiti biti srećan i zadovoljan, čak i ako su svi protiv vas.

Prevod i obrada Ana i Jelena Muratović –  bebamur.com

https://tetkasaveta.wordpress.com/2014/09/07/oprosti-i-budi-laksi-za-hiljadu-kilograma/

https://tetkasaveta.wordpress.com/2020/07/08/kvantna-magnetna-analiza-kuci-oaza-zdravlja-u-krusevcu-od-13-7-2020-g/

Vaša tetka Saveta 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s